Tolken

VERDER LEZEN

Tolken

Hiermee wordt over het algemeen mondelinge vertaling bedoeld. Een goede tolk heeft echter een opleiding, talent en vaardigheden nodig die verder gaan dan de eisen waaraan een goede vertaler moet voldoen.

Tolken die voor Norak werken doorlopen een streng selectieproces. Daarna worden zij onderdeel van een uitstekend team van gespecialiseerde tolken, met een perfecte beheersing van de culturele context van de betreffende talen.

Tolkdiensten

Er zijn verschillende manieren om te tolken, en elke situatie vereist een andere aanpak. Norak helpt klanten bij de keuze voor de meest geschikte tolk, altijd met de kwaliteitsgarantie van Norak.

Simultaantolken

Van simultaantolken wordt vaak gebruikgemaakt op internationale conferenties, congressen, presentaties, diplomatieke evenementen enz.

De tolk luistert naar de spreker en vertaalt in real-time, meestal in een speciaal ingerichte cabine. Vanuit daar wordt de vertaling uitgezonden naar luisteraars en aanwezigen, die de boodschap van de spreker binnen enkele seconden te horen krijgen.

Consecutief tolken

Bij deze vorm van tolken luistert de tolk naar de spreker, wacht tot deze is uitgesproken en vertaalt vervolgens voor de luisteraars wat er is gezegd. Deze vorm van tolken wordt vaak gebruikt bij persconferenties, productpresentaties, interviews en onderhandelingen.

Gesprekstolken

Dit is vergelijkbaar met consecutief tolken, maar de tolk werkt hier in beide richtingen en vertaalt korte uitspraken van de ene spreker in de taal van de ander, en vice versa. De tolk spreekt beide talen vloeiend om probleemloze communicatie te kunnen garanderen. Deze vorm van tolken wordt aanbevolen voor zakelijke bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken, enz.

Fluistertolken

Dit is een variant waarbij de tolk naast de luisteraar zit en hem de vertaling gelijktijdig in het oor fluistert. Fluistertolken worden ingezet in situaties waarin de meeste leden van de groep de brontaal spreken en slechts een klein aantal niet. Het wordt over het algemeen gebruikt op conferenties, vergaderingen, bij bezoeken, enz.

Beëdigd tolken

Deze officiële vorm van tolken wordt gebruikt wanneer de uitspraken van de persoon, waarvan de uitspraken worden vertaald, in de doeltaal rechtsgeldig moeten zijn. Voorbeelden hiervan zijn verklaringen aan de politie of in de rechtbank.

Vraag een offerte aan, snel,

eenvoudig en vrijblijvend.

OFFERTE AANVRAGEN